** Verslag Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2009 **


Door: Bep Kurstjens
Locatie: Feestzaal de Reizende Man aan de Liesselseweg in Deurne.

Het begin van het Feestjaar. Het 25 jarig bestaan van DE HEIDERUITERS Deurne-West!

Hier hebben we al 2 jaar naar uitgekeken en nu is het zo ver. Best spannend om de aftrap te doen van de eerste activiteit van het feestjaar. Komen de leden wel? Is er genoeg animo? Buiten is het ijzig koud – minus16,5 graden C. – en daarbij op sommige plaatsen behoorlijk mistig en glad. Gaan onze leden dit allemaal trotseren?
Maar al voor half negen beginnen de eerste gasten binnen te komen en zo tegen 9 uur zijn we met zo’n 35 man. We zijn blij met deze goede opkomst. De koffie en de speciale Petit Four gebakjes met het logo van de Heideruiters erop ( gemaakt door Bakkerij Vedder ) smaken uitstekend. De nieuwjaarswensen gaan over en weer en de stemming zit er goed in.

Dan is er tijd voor het officieel welkom en de toespraak van de voorzitter. De toespraak is 4 kantjes, dus best wel lang. Maar hij bevat een uitgebreide terugblik over het begin van de Heideruiters (Klik hier om dat na te lezen.) en al de hindernissen die genomen moesten worden om de oprichting tot een heus feit te maken. De jubilarissen werden vernoemd en alvast gefotografeerd door Ans Reijnders, zodat we bij de huldiging op 30 maart een leuke groepsfoto hebben van deze 7 leden die onze vereniging al 25 jaar trouw zijn geweest. De namen van de jubilarissen zijn: Grard Bouwmans – Henk Bouwmans – Henriëtte van Breugel-Reijnders – Peter van Deursen – Carlo Reijnders – Cor Reijnders en Gerrit van de Weijer. Laatstgenoemde heeft een grote rol gespeeld in het tot staan komen van de Heideruiters.
Er werd ook teruggekeken naar de concoursen die we in de afgelopen 25 jaar hadden georganiseerd. Ook de kampioenen werden vernoemd en werd er ingegaan op de ander activiteiten zoals bosritten en onderlinge wedstrijden.
Het was een lange toespraak, maar zeer interessant. Zeker omdat het voor bijna alle aanwezigen een geheel nieuw verhaal is wat nog nooit zo uitgebreid is verteld.

Ter inzage lagen er brieven van het kringbestuur en van de oprichters, de meeste nog met de hand geschreven!! Dat zette mij aan het denken: hoe zullen de mensen over 25 jaar reageren op dit verslag, dat in”MS word” is gemaakt en per e mail wordt verzonden. Wie zal nu kunnen vermoeden hoe het dan gaat en hoe ouderwets dit schrijven dan is????

Ook werd het thema voor het jubileumjaar bekend gemaakt. Heideruiters Deurne West wordt: HEIDERUITERS GO WEST Het gehele jaar zullen alle activiteiten in het teken staan van cowboys en indianen dus WESTERN.

Toen werd Gerrit van de Weijer( mede oprichter van De Heideruiters) naar voren geroepen om samen met de voorzitter Bep Kurstjens en de secretaris Carlo Reijnders het jubileumjaar officieel te openen. Onder het afsteken van vuurwerk door de secretaris en een startschot uit het klapperpistool van de voorzitter onthulde Gerrit een affiche speciaal gemaakt om het concours van 24 mei te promoten. Dit deed hij door de vlag van de provincie Brabant te laten vallen. Het is een schitterend affiche geheel in stijl van WESTERN.

Daarna nam Carlo het woord over om in te gaan op de hoofdsponsors. Hij had op het affiche een wit vlak gelaten voor de logo’s van de hoofdsponsors. Maar hij vertelde er meteen bij dat dit vlak gemakkelijk groter gemaakt worden. Dus met andere woorden: we hebben altijd een plek voor meer hoofdsponsors. Er hadden zich al 5 sponsors aangemeld.
Deze werden door Carlo naar voren geroepen en plakten ieder hun eigen logo op het affiche.
De voorlopige hoofdsponsors zijn:

Nu was het tijd om gezellig met elkaar wat bij te kletsen en een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Het bier en de wijn maakten de tongen los. Velen hadden elkaar al een poos niet gezien en er was dus ’n heleboel bij te praten. Dat ging soms luidruchtig of met veel gelach.
Kortom het was heel gezellig. Ook de hapjes en de snacks vonden gretig aftrek. Zo rond de klok half twaalf waren de meeste gasten weer huiswaarts gekeerd. Maar zoals op elk feest of bijeenkomst blijft er uiteraard een harde kern hangen. Het was maar goed dat er een afspraak met de barkeeper was gemaakt om na twaalf uur niet meer te tappen. Wie weet hoe laat het dan was geworden. Nu gingen de laatste feestvierders zo rond half een ook huiswaarts na een super gezellige avond. Wij hopen dat iedereen veilig thuisgekomen is.
Wij vonden het een hele geslaagde avond en wij kijken nu al uit naar de volgende activiteit op 30 maart, want we hebben nu de smaak te pakken.

Eigenlijk duurt het nog best wel lang tot 30 maart……….

Rest mij nog om een complement te maken aan de Reizende Man. Alles was uitstekend verzorgd!!! Lekkere hapjes, goede bediening. Chapeau….

Ik hoop alle leden weer terug te zien op de feestvergadering van 30 maart. Degenen die deze avond gemist hebben kunnen nu toch nog een beetje genieten door het lezen van dit verslag.

Voor het maken van een verslag voor de jubileumvergadering zoeken wij nog een vrijwilliger.
Meld je aan!!!

Het was een prachtig begin van een hartstikke leuk Heideruiters Jaar!

Klik hier om de foto's te bekijken.

7 januari 2009
Bep Kurstjens