* Verslag Dressuurlessen Jan Cox jan t/m mrt 2009 *


Door: Marlies Hendriks
Locatie: Paardenhouderij Knijnenburg in Deurne.

In 2009 bestaan de Heideruiters 25 jaar. Alle reden voor een hoop festiviteiten, waaronder een aantal rijlessen van Jan Cox voor ons dressuurruiters.

Wij dressuurruiters keken vol nieuwsgierigheid uit naar onze eerste les op dinsdagavondÖ..
De eerste les begon met uiteraard met een kennismaking en flink wat uitleg in de stap, maar er kwamen al leuke oefeningen naar voren en we hebben lekker gereden. We stapten met een goed gevoel af en keken al uit naar de volgende dinsdag.

Gedurende de lessen die volgden kregen we een hoop inspiratie om ons rijden te verbeteren. Jan had ideeŽn genoeg om onze paarden zo fijn en los mogelijk te krijgen. Naar de tijd werd door Jan niet gekeken. Hij gaat door tot het goed is, en de combinaties gevoeld hebben wat hij voor ogen had. Vol passie stond hij in de bak mee te rijden met ons.

De opkomst tijdens de lessen was heel erg goed, iedereen was positief te spreken over de leerzame lessen. Vandaar dat er tot onze vreugde werd besloten om te verlengen met nog 5 lessen. Tijdens deze lessen hebben we weer ontzettend veel geleerd, we konden opbouwen naar nog meer leuke oefeningen en samen op de foto gaan was ook erg gezellig.

Al met al waren de lessen een groot succes en heeft iedereen met plezier gereden en een heleboel opgestoken.

Bedankt!

Klik hier om de foto's te bekijken.

29 maart 2009
Marlies Hendriks