** CHIO AKEN 2 juli 2009 **


Door: Carlo Reijnders
Locatie: Aachen-Laurensberger Rennverein te Aken.

Eten, Drinken, Slapen en Paarden, dat zijn de 4 kernwoorden van het bezoek van de Heideruiters aan het CHIO Aken.

Om 09:00 verzamelden zich 43 personen op het parkeerterrein voor de kerk in Zeilberg. Om gezamelijk met de bus te vertrekken naar het CHIO Aken in Duitsland. Daarnaast gingen 4 personen met eigen vervoer. Pieter-Wim en Tiny hadden door omstandigeheden afgemeld. Zodat we inclusief de buschauffeur met maar liefst 48 personen waren.

In de bus werd eerst de stoel van Silje versierd met slingers en ballonnen want zij werd vandaag 28 jaar. Vervolgens nam onze voorzitter de microfoon om een welkomstwoordje te spreken en om het "Lang zal ze leven" in te zetten.

Na een gezellige busreis werden we rond 11:00 uur door de buschauffeur voor het stadion afgezet. Vervolgens ging de groep uiteen en werd er eerst een kopje koffie gedronken en werd ook al de eerste currywurst naar binnengewerkt.

Onze toegangskaartjes waren geldig voor het dressuur en voor het springen en aangezien het springen pas om 15:00 uur begon gingen de meeste eerst naar de dressuur kijken. Daar zagen we Hans Peter Minderhoud met Excuis Escapado tweede worden.

Na deze dressuurproef kwam de grote beproeving namelijk eten en drinken. Gelukkig was dat voor niemand een probleem en de kennismaking met het lichte, frisse bier Warsteiner RADLER was een aangename verrassing.
Uiteraard werden er diverse stands in het strodorp bezocht. Sommige deden aankopen en andere gingen met "Karli" op de foto.

's middags ging er een groep naar de landenwedstrijddressuur en zagen Nederland voor de tweede keer in de geschiedenis de eerste prijs winnen mede dankzij wederom Hans Peter Minderhoud.
De andere groep ging kijken naar een springrubriek voor jonge paarden.
Wat bij beide groepen opviel was dat door de warmte, de temperatuur zat tegen de 30 graden, er menigeen zat te knikkebollen of in slaap viel.

Na het middagprogramma moest er weer even gegeten en gedronken worden om vervolgens met z'n allen naar de Landenwedstrijd van het springen gaan te kijken.
En dat was voor iedereen een ervaring! In een bomvol stadion met 40.000 toeschouwers naar een en dezelfde combinatie te kijken.
Nederland leverde een schitterende prestatie en werd samen met Duitsland gedeeld tweede dankzij een dubbel 0 rondje van Angelique Hoorn.

Tegen middernacht vertrokken we weer huiswaarts en in de bus viel de een na de ander in slaap.
Om 01:10 waren we weer in Zeilberg en waren we dus 16 uur van huis geweest.

Het was voor iedereen een schitterende dag en wederom kunnen we een geslaagde activiteit bijschrijven.

Klik hier om de foto's te bekijken.

4 juli 2009
Carlo Reijnders