** Weekendje-Weg 26-27 september 2009 **


Door: Ilse Knijnenburg
Locatie: Scouting Dick van Toor te Valkenswaard

Zaterdag middag half 6 was het dan zo ver!! Het westernweekend georganiseerd omdat onze rijvereniging 25 jaar bestond ging eindelijk van start. In het pitoreske dorpje Valkenswaard waren we dit weekend welkom bij scouting Dick van Toor. Nadat de blokhut was verkend, de matrassen waren opgeblazen en een dikke jas was aangetrokken zijn we onder het genot van een lekker stuk vlaai dan echt begonnen aan het westernweekend!!

Als echte cowboys zijn Jeroen, Ad, Dennis en Pascal op zoek gegaan naar hout voor het kampvuur. En alle lof voor de heren, het kampvuur was erg geslaagd. Na een heerlijke barbeque rond het kampvuur werd de groep in drie-en gedeeld en was er een leuke quiz georganiseerd. Dit zorgde voor een hevige strijd onder de verschillende groepen. Ballonen werden geblazen, liederen werden gezongen en woorden werden afgemaakt zoals als de quiz: "ik hou van Holland". Nadat de presentatoren van deze avond de quiz afronden met de woorden dat er morgen nog een dag was waarin de score kon worden verbeterd waren de gemoederen gesust en hebben we tot in de latere uurtjes gezellig rond het kampvuur geborreld.

Toen de nacht.. Iedereen wakker omdat er in de dromen van onze secretaris die graag anoniem wil blijven hoog nodig bomen gezaagd moesten worden.. Zo erg dat een deel van de groep s nachts is verhuisd naar een andere kamer haha!! De volgende morgen zijn we om 09.00 uur opgestaan. Na een stevig ontbijt werd ons bal gevoel op de proef gesteld met een potje jeu de boule! Met name Ad is een waar talent! Na een lekkere kop soep in de zon gingen we door naar het middag programma, de fototocht. De groepen van de vorige avond werden een voor een op pad gestuurd om de uitgezette tocht te lopen. Iedere groep kreeg een fotovel mee met foto's van de omgeving. Deze foto's moesten tijdens de wandeltocht worden herkend. Wederom kwam het fanatisme onder de leden van de Heideruiters omhoog, iedereen wilde winnen!! Na een uur waren bijna alle foto's gevonden en was het einde van de tocht in zicht. Echter konden verschillende leden van verschillende groepen het niet verkroppen dat niet alle foto's gevonden waren en werd een groot deel van de tocht een tweede keer gelopen. Helaas voor de groepen bleken er ook strikvragen in de tocht te zitten. Ook wilde Ad en Gerrit ten koste van alles winnen gezien de gesaborteerde plekken waar foto's van waren gemaakt, gelukkig zat Ans bij beide heren in het groepje om de heren in het gareel te houden ;-)

De uitslag van de quiz en fototocht welke waren gewonnen door het groepje van Carlo, Dennis, Marlies, Will en Ilse werd met champagne gevierd waarna we rustig onze spullen zijn gaan pakken. Het zat er weer bijna op en we gingen terug naar Deurne waar we met zijn alle friet hebben gegeten om dit succesvolle weekend af te sluiten!!

Namens iedereen wil ik de organisatie Bep, Laura en Bart hartelijke bedanken voor de goede zorgen!!

Klik hier om de foto's te bekijken.

9 november 2009
Ilse Knijnenburg