** Handboogschieten 21 november 2009 **


Door: Jeroen Bankers
Locatie: HBV Sint Willibrordus te Milheeze

Zaterdag 21 november was de feestavond voor leden en vrijwilligers die hebben geholpen met het jubileum jaar van de Heideruiters. In het jubileum jaar zijn er drie uitjes buiten ons dorp na Aken en Valkenswaard was het dit keer Milheeze. Ook dit keer was de opkomst groot met 37 mensen.

Om 20:00 werden we ontvangen bij handboog vereniging St Willibrordus (Het leek wel het oefenterrein van Carlo en Ans). De avond begon met een lekker stukje gebak van de "Echte Bakker" en een kop koffie.

Het gebak en de koffie vormde een goede bodem om de avond te beginnen. Na de instructies en een aantal proefschoten mochten we beginnen aan de echte wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werden we uitgebreid voorzien van drank en garnituur.

Waar de meeste deelnemers goede en mindere momenten hadden was er één schutter die constant geel, rood en af en toe blauw schoot. Hij stond na de laatste ronden dan ook ruim bovenaan. In de eindstand werd hij gevolgt door het echtpaar Rijnders die de tweede en derde plaats bezette. De top tien zag als volgt uit:

1. Pascal 181 2. Carlo 176 3. Ans 174 4. Toon 168 5. Jeroen S 164 6. Silbert 162 7. Henk 159 8. Michiel 153 9. Jeroen B 152 10. Corinne 152

In de pauze voor de finale werd gebruik gemaakt voor een aantal bedankjes. De vrijwillegers van de handboogverenging kregen als dank een "stok kaarten". De Heideruiters werden gelijk geassocieerd met een klaverjasclub dus de volgende keer kunnen we ze beter "rij-zweepjes" geven.

Verder werd de instructeur trainer van de vereniging bedankt voor zijn inzet van de afgelopen 10 jaar. Juus mocht daarvoor een mooie schaal in ontvangst nemen en ook zijn vrouw Riekie werd in de bloemetjes gezet. En ook werd het eerste exemplaar van het jubileumboek door Carlo gepresenteerd aan de voorzitter van de vereniging.

Na de break werd begonnen met de finale waarin iedereen opnieuw een kans kreeg om kampioen te worden. Ook de winnaar van de vorige ronden moest opnieuw bewijzen dat hij in vorm was. En ook daarin was hij dit maal succesvol wat resulteerde in het volgende eindresultaat.

1. Pascal, 2. Petra en 3. Carlo

Als slot mochten we nog een aantal pijlen schieten op de lange baan. Dit was aanzienlijk moeilijker en voor de heideruiters was het al een hele prestatie om het doel te raken. De feestavond heeft in ieder geval zijn doel bereikt. Het was een gezellige, goed verzorgde en zeer geslaagde avond. Een bedankje aan de organisatie en de handboogvereniging is dan ook op zijn plaats.

Klik hier om de foto's te bekijken.

25 november 2009
Jeroen Bankers