** Springlessen Luc Steeghs najaar 2009 **


Door: Anneke Pardoel
Locatie: Paardenhouderij Knijnenburg in Deurne

De springruiters hebben er even op moeten wachten, maar … Wat in het vat zit, verzuurt niet! Dus begin november gingen de springlessen in het kader van het jubileumjaar van start.

Luc Steeghs was gestrikt als instructeur. Luc hamerde van het begin af aan op het voorwaarts rijden tijdens het loswerken. Ook werkte hij veel met balken op de grond voor en na de sprong om de paarden goed bij de sprong te brengen en meteen na de sprong voorwaarts door te laten galopperen. We kunnen denk ik vaststellen dat de les waarin het minste hindernismateriaal gebruikt is, de moeilijkste was! Er werden die les niet meer dan vier balken en twee staanders gebruikt! Op de grote volte en steeds maar hetzelfde aantal galopspringen maken tussen vier balken. De opdracht was niet moeilijk, het uitvoeren ervan wel! Zeker toen één van de vier balken in een steiltje werd veranderd. Dat werd dus oefenen geblazen thuis!

Luc wist iedere ruiter op zijn eigen niveau te voorzien van gepast advies. Van beginner tot Z-combinatie hebben alle oefeningen meegedaan en kunnen hier zelf thuis verder mee aan de slag.

Luc, namens alle springruiters van onze club: Bedankt!

Klik hier om de foto's te bekijken.

27 december 2009
Anneke Pardoel